EncabCat

El convidat de luxe del BBW 2015

image one

El Barcelona Beatles Weekend 2015 comptarà amb la presència d'en Randolph "Pete" Best, bateria original dels Silver Beatles. Pete Best va començar a tocar ocasionalment amb The Beatles al 1959 i va formar part del grup fins al 1962, quan va ser substituit pel Ringo Starr.

L'any 1960, quan el grup va aconseguir el seu primer contracte professional per tocar a diversos clubs d'Hamburg a través del promotor artístic Allan Williams, en Pete va viatjar i tocar amb la banda fins a la primera audició del grup amb el segell musical EMI el 16 d'agost de 1962. Aquell dia, un lacònic Brian Epstein, manager de la banda, simplement li va informar que estaba acomiadat dels Beatles, just abans que s'iniciés l'explosió "beatlemaniaca" per tot el món. Peter no va dir res al moment. El que va fer en canvi, es resumeix en les paraules que va dir a un periodista a una entrevista posterior: "Vaig creuar el carrer i vaig pendre cinc whiskies, després me'n vaig anar a casa a plorar".

image two

Un mes després de la seva sortida de The Beatles va ingressar al grup "Lee Curtis and The All Stars". Amb Pete com a estrella la banda va realitzar diverses gires per Gran Bretanya i Alemanya i va signar un contracte amb la discogràfica DECCA, que irònicament havia rebutjat a The Beatles l'any anterior. Quan Lee Curtis va abandonar el grup, la banda es va reanomenar "Pete Best and The All Stars", "The Pete Best Combo" i "The Pete Best Band", canviant sovint de components fins al 1968.

Després de la dissolució del seu últim grup va abandonar la música professional i va treballar com a funcionari de correus.

Vint anys després, el 1988 reapareix amb el grup "The Pete Best Band" amb el que fins a l'actualitat realitza gires per tot el món.

L'any 1995 amb motiu de l'edició del primer volum de la trilogia The Beatles Anthology, es van publicar en aquest àlbum diversos enregistraments en els que ell va participar.

Pete, benvingut a Barcelona i al BWB 2015!

Documento sin título